بهترین اندیکاتورهای فارکس

بازار فارکس بازاری با نوسانات زیاد است، به همین خاطر معامله‌گران باید از ابزارهای استفاده کنند که بتوانند حرکت قیمت‌ها را پیش بینی کرده و در این جهات تصمیم‌گیری‌های بهتری بگیرند.

یکی از ابزارهایی که در این زمینه استفاده می‌شود، اندیکاتورها است. اندیکاتورها یک سری ابزارهای ریاضی هستند که بر اساس داده‌های تاریخی، قیمت، حجم و سایر پارامترها می‌توانید آنها را محاسبه کنید. اندیکاتورها می‌توانند برای خرید فروش و یا حفظ موقعیت اولیه یک دارایی سیگنال‌های مناسبی ارائه دهند.

اندیکاتورکاربرد اصلی
میانگین متحرکتشخیص روند
باندهای بولینگرتشخیص نوسانات، اشباع خرید/فروش
MACDتشخیص روند، واگرایی
RSIتشخیص قدرت روند، اشباع خرید/فروش
استوکاستیکتشخیص نقاط ورود و خروج

بهترین اندیکاتورهای فارکس کدامند؟

اندیکاتورهای فارکس هر کدام در یک زمینه عملکرد خوبی دارند و نمی‌توانیم به طور دقیق یک اندیکاتوری را به عنوان بهترین نوع اندیکاتور تلقی کنیم. انتخاب هر اندیکاتور بنا به سبک معاملاتی و استراتژی معامله‌گران بستگی دارد.

برخی اندیکاتورها عملکرد ساده ای دارند، به همین خاطر جزو محبوب‌ترین هستند. در ادامه می‌خواهیم چند نمونه از اندیکاتورهای پرطرفدار را معرفی کنیم تا شما در معاملات خود از آنها استفاده کنید.

میانگین‌های متحرک (Moving Averages)

یکی از ساده‌ترین و در عین حال و پرکاربردی‌ترین نوع اندیکاتورها اندیکاتورهای میانگین متحرک از این اندیکاتورها قیمت یک دارایی را در یک بازه زمانی مشخصی تعیین می‌کنند. از میانگین متحرک می‌توان برای شناسایی روند حمایت و مقاومت استفاده کرده و جز اندیکاتورهای پرکاربرد به حساب می آیند.

میانگین متحرک ساده (SMA)

میانگین متحرک ساده نوعی از میانگین متحرک است که آن را با محاسبه کردن میانگین قیمت‌های بسته شدن معاملات در یک بازه زمانی مشخص به دست می‌آورند. در این روش تمامی قیمت‌ها وزن یکسانی دارند.

میانگین متحرک نمایی (EMA)

در میانگین متحرک نمایی به قیمت‌های اخیر وزن بیشتری داده می‌شود، به همین خاطر است که میانگین متحرک نمایی نسبت به میانگین متحرک ساده، نسبت به تغییرات قیمت حساسیت بیشتری دارد. از این روش برای شناسایی کردن روندهای کوتاه مدت استفاده می‌کنند.

میانگین متحرک وزنی (WMA)

میانگین متحرک وزنی مثل میانگین متحرک نمایی به قیمت‌های اخیر وزن بیشتری می‌دهد، اما روش محاسبه آن فرق دارد.

کاربردهای میانگین‌های متحرک

میانگین‌های متحرک به معامله‌گران کمک می‌کنند تا بتوانند روندهای کلی بازار را شناسایی کنند. میانگین متحرک به عنوان سطوح حمایت و مقاومت در نظر گرفته می‌شود و از آنها برای تشخیص نقاط حمایت و مقاومت استفاده می‌کنند.

تقاطع میانگین‌های متحرک با همدیگر و با قیمت می‌تواند برای معامله‌گران سیگنال‌های خرید یا فروش تولید کند.

مزایای استفاده از میانگین‌های متحرک

  • استفاده از میانگین‌های متحرک هم ساده و هم بسیار آسان است.
  • شما می‌توانید از میانگین‌های متحرک در بازارهای مختلف استفاده کنید.
  • میانگین‌های متحرک نوسانات بازار را کاهش می‌دهد و می‌تواند به شما کمک کند که نسبت به روند دید واضح‌تری به دست آورید.

معایب استفاده از میانگین‌های متحرک

  • تغییرات روند را با تاخیر می‌تواند شناسایی کند. در بازارهای بدون روند میانگین‌های متحرک کارایی لازم را ندارند.
  • این اندیکاتورها به تنهایی کافی نیستند و شما اگر می‌خواهید تصمیم‌های معاملاتی بهتری بگیرید، باید از اندیکاتورهای دیگر هم استفاده نمایید.

هیچ اندیکاتوری به تنهایی، تضمین کننده سوددهی نیست.

باندهای بولینگر (Bollinger Bands)

این اندیکاتورها یک محدوده قیمتی دارند که بر اساس انحراف استاندارد قیمت از میانگین متحرک آن را می‌سازند. باندهای بولینگی نوسانات قیمتی را نشان می‌دهند که می‌توان از این نوسانات برای شناسایی کردن شرایط اشباع خرید و اشباع فروش استفاده کرد. در واقع بهترین موقعیت خرید و فروش را با کمک این اندیکاتورها می‌توان تعیین کرد.

بیشتر بخوانید  آموزش کسب درآمد از بازی منچ و منچرز – دانلود بازی منچ ، منچرز و Luda Game

اجزای باندهای بولینگر

خط میانی (Middle Band)

این خط در واقع یک میانگین متحرک ساده از قیمت‌ها است که برای یک دوره زمانی مشخصی از آن استفاده می‌کنند. معمولاً در خط میانی از میانگین متحرک ۲۰ روزه استفاده می‌شود.

باند بالایی (Upper Band)

باند بالایی در فاصله دو انحراف معیار بالاتر از خط میانی قرار می‌گیرد.

باند پایینی (Lower Band)

باند پایینی در فاصله دو انحراف معیار پایین‌تر از خط پایینی قرار گرفته است.

کاربردهای باندهای بولینگر

تشخیص نوسانات

باندهای بولینگر به معامله‌گران کمک می‌کنند تا راحت‌تر بتوانند سطح نوساناتی که در بازار وجود دارد را تشخیص دهند. زمانی که باندهای بولینگر به همدیگر نزدیک شوند، یعنی نوسانات در حال کاهش است. اما زمانی که باندهای بولینگر از همدیگر دور شوند، این نشان از آن می‌دهد که نوسانات بازار در حال افزایش است.

شناسایی شرایط خرید و فروش بیش از حد

وقتی قیمت در حال رسیدن به باند بالایی باشد، شرایط خرید بیش از حد را نشان می‌دهد. اما زمانی که شما متوجه می‌شوید قیمت در حال رسیدن به باند پایینی است، شرایط فروش بیش از حد را مشاهده خواهید کرد.

تولید سیگنال‌های معاملاتی

باندهای بولینگر به معامله‌گران کمک می‌کنند تا بتوانند سیگنال‌های خرید و فروش قوی دریافت کنند. به عنوان مثال زمانی که قیمت از باند پایینی نفوذ می‌کند، شما سیگنال خرید دریافت می‌کنید. اما زمانی که قیمت از باند بالایی در حال عبور باشد، سیگنال فروش برای شما صادر می‌شود.

تشخیص شکست‌های جعلی

زمانی که قیمت از باندها خارج شود و سریعا به داخل باندها برگردد، نشان می‌دهد که یک شکست جعلی در حال رخ دادن است.

مزایای باندهای بولینگر

  • استفاده از باندهای بولینگر خیلی ساده و راحت است و شما می‌توانید از باندهای بولینگر در بازارهای مختلف استفاده کنید.
  • باندهای بولینگر به شما کمک می‌کنند که شرایط خرید و فروش بیش از حد را راحت‌تر شناسایی کنید.
  • شما به وسیله باندهای بولینگر می‌توانید شرایط نوسانات بازار را به راحتی تشخیص دهید.

معایب باندهای بولینگر

  • باندهای بولینگر معمولاً روندها و تغییراتی که رخ می‌دهند را با تاخیر نشان می‌دهند.
  • ممکن است باندهای بولینگر در بازارهایی که نوسانات شدیدی دارد، سیگنال‌های اشتباهی ایجاد کنند.

شاخص قدرت نسبی (RSI)

این قبیل اندیکاتورها قدرت و سرعت حرکت قیمت‌ها را اندازه‌گیری می‌کنند. محدوده نوسانی آنها بین صفر تا ۱۰۰ است. مقادیر بالای ۷۰ نشان دهنده شرایط اشباع خرید و مقادیر زیر ۳۰ نشان دهنده شرایط اشباع از فروش دارایی است.

نحوه محاسبه RSI

شاخص قدرت نسبی به روش زیر محاسبه می شود:

RSI = 100 – (100 / (1 + RS))

نحوه استفاده از RSI

RSI می‌تواند برای شناسایی فرصت‌های تجاری بالقوه با روش‌های مختلف مورد استفاده قرار بگیرد. یکی از رایج ترین روش‌هایی که می‌توان استفاده کرد، جستجو کردن شرایط خرید و فروش بیش از حد است.

اگر RSI بالاتر از عدد ۷۰ قرار بگیرد، نشان از آن است که بازار بیش از حد خریداری شده و ممکن است که به سمت اصلاح برود. اما زمانی که این RSI عدد زیر ۳۰ را نشان بدهد، یعنی دلیل بر آن است که بازار بیش از حد فروخته شده و ممکن است که دچار اصلاح شود.

بیشتر بخوانید  نحوه معامله در پایان روز (عصر)

روش دیگری که در آن از RSI استفاده می‌شود، جستجوی واگرایی است. واگرایی زمانی رخ می‌دهد که قیمت یک دارایی در حال ایجاد اوج های بالاتر باشد، اما RSI زمانی اوج‌های پایین‌تری ایجاد می‌کند که می‌تواند نشانه‌ای از تغییر روند آن باشد.

مزایا

  • این شاخص می‌تواند به شما کمک کند که شرایط خرید و فروش بیش از حد را شناسایی کنید.
  • اندیکاتورها به شناسایی واگرایی‌ها می‌توانند کمک کنند. زمانی که بازار دارای روند بوده و در حال نوسان باشد، این اندیکاتور کارایی زیادی دارند.

معایب

  • اندیکاتور RSI یک اندیکاتور پیشرو نیست و ممکن است در شرایط پر نوسان بازار این اندیکاتور، سیگنال‌های نادرستی ایجاد کند.
  • اندیکاتور RSI همراه با سایر شاخص‌ها و ابزارهای تحلیل تکنیکال استفاده می‌شود.

مکدی (MACD)

اندیکاتور مکدی تفاوت بین دو میانگین متحرک نمایی را به نمایش می‌گذارد. از این اندیکاتور می‌توان برای شناسایی کردن روند قیمت و نقاط ورود و خروج دارایی‌ها استفاده کرد.

اجزای اصلی مکدی

خط مکدی (MACD Line)

این خط از تفاوت دو میانگین متحرک نمایی در دوره‌های زمانی مختلف از ۱۲ تا ۲۶ روز محاسبه می‌شود.

خط سیگنال (Signal Line)

خط سیگنال یک میانگین متحرک نمایی ۹ روزه خط مکدی است.

هیستوگرام (Histogram)

نمودار هیستوگرام تفاوت بین خط مکدی و خط سیگنال است.

کاربردهای مکدی

مکدی به شما کمک می‌کند تا بتوانید روندهای صعودی، نزولی و خنثی را شناسایی کنید. همگرایی و واگرایی بین مکدی و قیمت می‌تواند برای تغییر روند سیگنال‌های مهمی ارائه دهد.

تقاطع خط مکدی و خط سیگنال و همچنین تغییرات هیستوگرام می‌تواند برای شما سیگنال‌های خرید یا فروش ارائه دهد.

فاصله بین خط مکدی و خط سیگنال و همچنین اندازه هیستوگرام می‌تواند قدرت بازار را به شما نشان دهد.

نحوه استفاده از مکدی

زمانی که خط مکدی بتواند خط سیگنال را به سمت بالا قطع کند، برای شما سیگنال خرید صادر می‌کند. زمانی که خط مکدی بتواند خط سیگنال را به سمت پایین قطع کند، برای شما سیگنال فروش داده می‌شود.

زمانی که قیمت در حال افزایش است، همگرایی مثبت رخ می‌دهد. در حالتی که خط مکدی در حال کاهش است، این همگرایی ممکن است ادامه‌دار بودن روند صعودی را به شما نشان دهد.

زمانی واگرایی منفی رخ می‌دهد که قیمت در حال کاهش باشد، در این زمان خط مکدی در حال افزایش است. این واگرایی این احتمال را به شما می‌دهد که ممکن است روند نزولی ادامه‌دار باشد.

محدودیت‌های مکدی

اندیکاتور مکدی یک اندیکاتور تاخیری است، یعنی سیگنال‌هایی که ارائه می‌دهد با تاخیر همراه هستند. زمانی که بازار دارای نوسان باشد، اندیکاتور مکدی ممکن است که به شما سیگنال‌های نادرستی ارائه دهد.

اندیکاتور مکدی نمی‌تواند به تنهایی برای اجرای معاملات شما مناسب باشد، پس بهتر است که این اندیکاتور را با ابزارهای تحلیل تکنیکال دیگر هم ترکیب کنید.

استوکاستیک (Stochastic)

از این اندیکاتور می‌توان موقعیت قیمت فعلی را نسبت به محدوده قیمتی مشخص در یک بازه زمانی خاص نشان داد. این اندیکاتور برای شناسایی نقاط بازگشت قیمت ابزار بسیار مناسبی است.

بیشتر بخوانید  مسابقات دمو ترید فارکس

انواع استوکاستیک

استوکاستیک به سه دسته تقسیم می‌شود. تحلیلگران با توجه به استراتژی خود باید مناسب‌ترین گزینه را انتخاب کنند.

استوکاستیک سریع

متداول‌ترین نوع استوکاستیک سریع است. این نوع اندیکاتور به خاطر نوسانات زیادی که دارد، فقط به وسیله برخی تحلیلگران مورد استفاده قرار می‌گیرد.

استوکاستیک آهسته

برای کم کردن نوسانات استوکاستیک سریع، از استوکاستیک آهسته استفاده می‌کنند. این نوع به عنوان کامل‌ترین نوع استوکاستیک است که برای کم کردن نوسانات از میانگین متحرک استفاده می‌کند.

کاربردهای استوکاستیک

استوکاستیک می‌تواند نقاط اشباع خرید و فروش را تشخیص دهد. واگرایی‌ها را شناسایی کند و همچنین می‌توان با کمک آن روندهای کوتاه مدت را تشخیص داد.

مزایا

استوکاستیک‌ها در سیگنال‌های خرید و فروش دقت بالایی دارند و شما می‌توانید از آن در بازارهای مختلف استفاده کنید.

معایب

استوکاستیک‌ها در زمانی که بازار در شرایطی با نوسانات بالا قرار گرفته است، می‌توانند سیگنال‌های کاذبی ایجاد کنند. شما باید از ترکیب استوکاستیک با سایر اندیکاتورها استفاده کنید تا سیگنال‌هایی که دریافت می‌کنید را تایید نمایید.

ADX

این اندیکاتور قدرت روند را نشان می دهد. با کمک آن می توان روندهای قوی و ضعیف را تشخیص داد.

RSI

با کمک این اندیکاتور می توان قدرت و سرعت حرکت قیمت را نشان داد. برای شناسایی کردن شرایط اشباع خرید یا فروش، از این اندیکاتور استفاده می کنند.

فیبونانچی

اندیکاتور فیبونانچی، ابزاری است که براساس اعداد فیبونانچی، سطوح حمایت و مقاومت را مشخص می کند.

نکات مهم در استفاده از اندیکاتورها

  • هیچ اندیکاتوری به طور ۱۰۰ درصد دقیق عمل نمی‌کند، در واقع اندیکاتورها ابزارهای کمکی هستند که نباید از آنها به تنهایی استفاده کنید.
  • برای اینکه دقت یک اندیکاتوری را بالا ببرید، توصیه می‌کنیم که از ترکیب دو یا چند اندیکاتور استفاده کنید.
  • زمانی که تایم فریم مناسب برای هر اندیکاتور را انتخاب کردید، می‌توانید موفقیت‌های بهتری در معاملات خودتان کسب کنید.
  • اندیکاتورها در بازه‌های مختلف عملکردهای متنوعی از خود نشان می‌دهد که این موارد را باید به طور کلی بررسی کنید.
  • مدیریت ریسک همان چیزی است که در هر نوع معامله‌ای باید به آن توجه کنید. هیچ اندیکاتوری تضمین نمی‌کند که معاملات شما ضررده نباشد، پس رعایت مدیریت ریسک واجب و ضروری است.

نتیجه‌گیری

اندیکاتورها یک سری ابزارهای قدرتمندی هستند که معامله‌گران با کمک آنها می‌توانند تصمیم‌های بهتری در معاملات خود بگیرند. زمانی که از اندیکاتورها استفاده‌های صحیحی کنید، می‌توانید به معاملات موفقی دست پیدا کنید.

استفاده صحیح از اندیکاتورها نیازمند دانش و تجربه کافی است. با استفاده از اندیکاتورها می‌توانید استراتژی معاملاتی بهتری برای خودتان داشته باشید.

سوالات متداول

چه عواملی در انتخاب بهترین اندیکاتور فارکس موثرند؟

سبک معاملاتی، تحمل ریسک، اهداف

آیا استفاده از یک اندیکاتور به تنهایی برای موفقیت در معامله کافی است؟

خیر

چه اندیکاتورهایی برای تشخیص روند بازار مفیدند؟

میانگین متحرک، باندهای بولینگر، MACD

تحلیل های حاصل از اندیکاتورها دقیق است؟

تا حد زیادی بله ولی نباید به طور صد در صد به آنها اطمینان کنید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *