انواع بروکرهای فارکس

فعالیت در بازارهای مالی به وسیله واسطه‌هایی انجام می‌شود که به آنها بروکر می‌گویند. انتخاب یک بروکر برای اجرای معاملات اهمیت زیادی دارد. شما با کمک بروکرها می‌توانید معاملات خود در بازارهای مالی را به اجرا درآورید و از ویژگی‌هایی که بروکرها دارند استفاده کنید.

بروکرها به انواع مختلفی تقسیم بندی می‌شوند و یک تریدر باید بداند که می‌خواهد در چه نوع بروکری فعالیت خود را شروع کند. ما در این مقاله قصد داریم انواع بروکرها را به شما معرفی کنیم تا بتوانید بهترین نوع از آنها را انتخاب کنید.

نوع بروکرویژگی اصلیمزایامعایب
مارکت میکرتعیین قیمت توسط بروکراسپردهای متغیر، اهرم بالااحتمال لغزش قیمت، دستکاری قیمت
ECNاتصال مستقیم به بازاراسپردهای رقابتی، شفافیتنیاز به واریز اولیه بیشتر
STPپردازش مستقیم سفارشاتشفافیت، سرعت اجرااسپرد بالاتر برای برخی جفت ارزها
ترکیبیترکیبی از ECN و مارکت میکرانعطاف‌پذیریشفافیت کمتر از ECN
NDDبدون دخالت بروکر در اجراشفافیت، سرعت اجرااسپرد بالاتر برای برخی جفت ارزها

انواع بروکرهای فارکس

بروکرها را می‌توانید به انواع مختلفی طبقه‌بندی کنید که هر کدام از آنها روش اجرای سفارشات، نحوه تعامل در بازار و شیوه‌های متنوعی دارند. اما می‌خواهیم با برخی از مهمترین بروکرها آشنا شویم و درباره آنها توضیحاتی را ارائه دهیم.

بروکرهای مارکت میکر (Market Maker)

بروکرهای مارکت میکر آن دسته از بروکرهایی هستند که طرف حساب شما خود بروکرها می‌باشد. این بروکرها خودشان قیمت را تعیین می‌کنند و سفارشات شما را با قیمت‌هایی که خودشان تعیین کرده‌اند به اجرا در می‌آورند.

معمولا بروکرهای مارکت میکر هم سرعت سفارشات بالایی دارند و هم میزان اسپردهای آنها پایین است. گاهی اوقات ممکن است قیمت‌های ارائه شده توسط بروکرهای مارکت میکر با منافع مشتری در تضاد باشد و یا در زمانی که بازار شرایط نوسانی دارد، برخی از سفارشات مشتریان لغو شود. با این حال برخی از تریدرها از فعالیت خود در بروکرهای مارکت میکر راضی هستند.

بیشتر بخوانید  بروکر چیست؟

بروکرهای No Dealing Desk (NDD)

بروکرهای NDD در واقع واسطه‌ای بین شما و بازارهای مالی هستند. این بروکرها سفارشات شما را به طور مستقیم به بازار منتقل می‌کنند و از این جهت به انواع مختلفی تقسیم بندی می‌شوند.

انواع بروکرهای NDD

بروکرهای NDD همان بروکرهای واسطه هستند که شفافیت قیمت آنها بالاتر است. این بروکرها اسپردهای شناوری دارند اما سفارشات را به طور دقیق به اجرا در می‌آورند. اما ممکن است در زمان‌های خاصی میزان اسپردها بیشتر باشد. با این حال بروکرهای NDD به دو نوع زیر تقسیم بندی می‌شوند:

بروکرهای STP (Straight Through Processing)

بروکرهایی که سفارشات شما را به طور مستقیم به یک تامین کننده نقدینگی انتقال می‌دهند.

بروکرهای ECN (Electronic Communication Network)

بروکرهایی که سفارشات شما با سفارشات معامله‌گران دیگر را در یک شبکه الکترونیکی مطابقت می‌دهند.

بروکرهای ترکیبی

بروکرهایی که ترکیبی از ویژگی‌های مارکت میکر و NDD را داشته باشند، بروکرهای ترکیبی نامیده می‌شوند. این بروکرها برخی از سفارشات را به طور مستقیم به بازار ارسال می‌کنند و برخی دیگر از سفارشات را به صورت داخلی به اجرا در می‌آورند.

اولین قدم برای موفقیت در بازار فارکس، انتخاب بروکر مناسب است

عوامل مهم در انتخاب بروکر

برای انتخاب یک بروکر باید به یک سری عوامل و فاکتورهای توجه داشته باشید که در ادامه می‌خواهیم در ارتباط با آنها توضیحاتی ارائه دهیم.

  • در ابتدای کار شما باید به امنیت و مجوز بروکرها توجه کنید. یعنی دقت کنید بروکری که قصد فعالیت در آن را دارید، از جانب واحد نظارتی معتبری، فعالیت آن تنظیم شده و یا مجوز قانونی دارد یا خیر.
  • هر بروکر باید به تریدرها پلتفرم‌هایی ارائه دهد که هم سریع و کاربر پسند بوده و هم ابزارهای تحلیلی کافی داشته باشند.
  • بروکرها در ازای خدماتی که به کاربران ارائه می‌دهند، کارمزدهایی در قالب اسپرد و کمیسیون از آن‌ها می‌گیرند. باید بررسی کنید که این کارمزدها در اندازه معقولی هستند و می‌توانید از عهده آنها برآیید یا خیر.
  • بروکرها باید حساب‌های معاملاتی متنوعی در اختیار معامله قرار دهند که متناسب با نیازهای آنها باشد.
  • هر بروکر باید به مشتریان پشتیبانی ۲۴ ساعته ارائه دهد و به سرعت به مشکلات آنها رسیدگی کند.
  • تریدرهای مبتدی برای شروع فعالیت در هر بروکر نیاز به ابزارهای آموزشی دارند که بروکر مربوطه باید ابزارهای آموزشی لازم را در اختیار آنها قرار داده و مدام آنها را آپدیت کند.
  • مساله واریز و برداشت در انتخاب بروکر خیلی مهم است. شما باید بروکری انتخاب کنید که روش واریز و برداشت مناسبی برایتان داشته باشد. مخصوصا برای کاربران ایرانی بهتر است واریز و برداشت ریالی انجام شود.
بیشتر بخوانید  بررسی حساب دمو بروکر آلپاری

جمع‌بندی

انتخاب بروکر خوب به یک سری مواردی بستگی دارد. در درجه اول لازم است که شما چندین بروکر را انتخاب کرده و سپس آنها را با همدیگر مقایسه کنید. مقایسه بروکرها از نظر کارمزد، پشتیبانی، نوع حساب‌های معاملاتی، نوع پلتفرم ارائه شده و مواردی از این قبیل است. بر اساس مقایسه‌ای که انجام می‌دهید، بنا به نوع سبک معاملاتی که دارید و نوع شرایط خود می‌توانید بروکر مناسب را انتخاب کنید.

سوالات متداول

متداول‌ترین نوع بروکر کدام است؟

ترکیبی از ECN و مارکت میکر

کدام بروکر برای معامله‌گران با تجربه مناسب‌تر است؟

ECN

چه عاملی در انتخاب بروکر مهم‌تر است؟

تنظیمات و مجوزهای بروکر

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *